Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών ως πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου. Τιμήθηκε με το βραβείο του ιδρυτή Homer Davis, ως παράδειγμα του κολλεγιακού πνεύματος που προωθεί την κοινωνική προσφορά, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και καθήκον προς την κοινωνία.

Πτυχιούχος της Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών – Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στις Διεθνείς σχέσεις και τις Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Deree College απέκτησε Bachelor of Science in Business Administration με ειδίκευση στο Μarketing Μanagement. Έλαβε το πρώτο βραβείο για τον φοιτητή που είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στην υλοποίηση των στόχων του φοιτητικού συμβουλίου.

Ολοκλήρωσε το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ολυμπιακών Σπουδών στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

Αποφοίτησε από το The Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University – Harvard University. Τιμήθηκε με Mid–Career Masters of Arts in International Communications, για εκπροσώπους κυβερνήσεων και μη κυβερνητικών οργανισμών.

Εξειδικεύεται στη Στρατηγική www.tziotis.eu. Ίδρυσε την πρωτοποριακή Δεξαμενή Ιδεών Demos Athens και το Green Tank για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την Πράσινη Ανάπτυξη.

Στον κλάδο του αθλητισμού έχει σχεδιάσει την στρατηγική για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Superleague, το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας, την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, το πρωτάθλημα Basketleague, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει δημιουργήσει την στρατηγική για τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Μόσχας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Νομαρχία Μεσσηνίας, τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, τον Δήμο Δελφών και για τις εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής.

Στον τομέα του πολιτισμού έχει σχεδιάσει τη στρατηγική για τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, την Πολιτιστική Ολυμπιάδα, το Σχέδιο Δράσης του Εθελοντικού Κινήματος, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών.

Στην οικονομία του Τουρισμού έχει διαμορφώσει την στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου και της HELEXPO.

Έχει διαχειριστεί τις εκλογικές εκστρατείες του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Unione – Romano Prodi στην Ιταλία και έχει συνεργαστεί με το Think Tank του Εργατικού Κόμματος – Tony Blair στη Μεγάλη Βρετανία.

Στον επιχειρηματικό τομέα έχει σχεδιάσει τη στρατηγική για τις εταιρίες METAXA, ΟΠΑΠ, INFOTE, ΙΩΝΙΑ, PEPSICO, SATO, VISA, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, JUMBO, GRANT, VISA, ΠΛΑΙΣΙΟ.

Βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δημιουργία μίας από τις καλύτερες νέες εταιρίες στην Ευρώπη το έτος 2000.

Έλαβε το βραβείο Αθήνα 2004 για τη συμβολή του – ως διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας – στην επιτυχία της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τιμήθηκε με το μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών για τη συμβολή του στη διεθνή αναγνώριση της διπλωματίας των πόλεων και στη δημιουργία της Παγκόσμιας Ένωσης Ολυμπιακών Πόλεων.

Έχει τιμηθεί από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ για την εξαιρετική του προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Έχει εκδώσει τα βιβλία: Ταξίδι στη Νέα Ελλάδα, Μακεδονία – πολιτικές ευθύνες – δυσοίωνοι χρησμοί, Hellas – Trademark, Πράσινη Αλλαγή, Αλλάζουμε την Ελλάδα, The Strategy Book, Greece – All time classic, Επανάσταση, Η Ιδέα του Φωτός, 2021, Η Φαντασία στην εξουσία.

www.dimitristziotis.gr